Review: Bank Bug Rock Steady Backrest System

Ik was al een tijdje aan het kijken voor een leuk setje achtersteuntjes. Ik had een aantal eisen en dat is onder andere dat de hengels echt goed vast liggen maar dat je bij een aanbeet de hengel makkelijk kan pakken. Ik heb de Adjustable Backrests van Solar al een aantal keren in de handen gehad. Maar ruim 2 tientjes betalen voor een achtersteuntje vond ik net even teveel van het goede. Toen zag ik op Visdeal deze backrests van Bank Bug voorbij komen. Ook een setje wat niet direct heel goedkoop is, maar met een aanbieding durfde ik het wel aan om de gok te nemen en deze te bestellen.

Enkele dagen later viel er een envelop op de deurmat met daarin deze backrests. Het pakketje was klein genoeg om gewoon als brievenbus post op te sturen en weegt daarbij ook zo goed als niks. In de verpakking (zowaar eentje die voor de verandering gewoon was te openen zonder dat je met een schaar moet gaan zitten prutsen) zit alles wat je nodig hebt om 3 hengels op je steunen te kunnen plaatsen. 2 maten ringen (voor kurk en voor foamen handvaten), 3 onderdelen die je op je bankstick/buzzerbar schroeft en 3 onderdelen die je aan je hengel bevestigd. Oh, en voor de liefhebbers zitten er ook nog 3 stickers bij. Ik had zelf verwacht dat de onderdelen wel van metaal zouden zijn maar deze zijn van hard, lichtgewicht kunststof.

bankbug1
Het monteren is niet zo heel bijzonder en wijst zich vanzelf. Dit is binnen een paar minuten voor elkaar. Omdat je een gedeelte vast aan je hengel hebt zitten komt het plaatsen van je hengelsteunen wel wat preciezer, of je moet elke keer het onderdeel aan de hengel verplaatsen. Dit is voor mij verder niet zo’n probleem, als ik 3 schoenlengtes aan hou (afhankelijk van je schoenmaat natuurlijk ;)) staat de setup praktisch altijd zoals ik het graag heb.

Dit systeem is makkelijk in gebruik en is even simpel als doeltreffend eigenlijk. Het gedeelte op de hengel zit tijdens de dril niet in de weg en ondanks dat de hengel gewoon los op de achterste bankstick ligt is het in principe onmogelijk om de hengel uit de steunen te trekken. Daarbij bedenk ik me wel dat dit systeem het beste is wanneer je de hengels ongeveer horizontaal hebt opgesteld. Als je met de toppen omhoog vist zal het misschien voor kunnen komen dat bij een aanbeet de hengel uit de achtersteun gelicht wordt. Ook vraag ik me af wat de levensduur is van de rubberen ringen waarmee je het hengelgedeelte vastzet. Als deze een aantal jaren zonlicht achter de kiezen hebben, hoe stevig zijn ze dan nog en is er makkelijk aan te komen als ze aan vervanging toe zijn?

bankbug2

Maar tot op heden ben ik tevreden met dit systeem. Het is even simpel als doeltreffend en ik vind het persoonlijk ook mooi staan. Als je achtersteuntjes zoekt waarbij het praktisch onmogelijk is om deze uit de steunen te trekken wanneer je een aanbeet hebt dan zou ik zeker dit systeem meenemen in je overweging

bankbug3